Eredményes hulladékkezelés bevezetése nulláról

~ az összes elem, melyet eddig elfelejtettek.

Gyakorlati útmutató

olyan technikákról, melyekről senki nem beszél, pedig a sikeres, hosszú távú megvalósításhoz elengedhetetlen. 

Ez a cikk segíteni fog Önnek, hogy bármilyen típusú tevékenységet folytat a vállalkozásuk, bármilyen típusú hulladékok fordulnak elő, felkészülten vághasson bele, pontosan ismerve, hogy mit és miért kell számba vennie, és hol kell alkalmaznia azokat a haladó technikákat, amelyeket már korábban bemutattunk.

Ne húzzuk az időt!

Hogyan fogja bevezetni?

Az első fontos kérdés, amit tisztáznunk kell, hogyan építi fel a stratégiát? 

Nagyon nem mindegy, hogy egy a tulajdonosi/vezetőségi „felső régióból” lefele, vagy alulról a „végrehajtási szintről” felfele, vagy a cégben a hulladékokkal kapcsolatban minden szint felől egyszerre irányítja a figyelmet az új megoldás bevezetése felé. Azt nem szükséges bemutatni, hogyha van egy évek óta áhított cél, egy probléma megszüntetése, akkor annak a megoldása 100%-ban sikeres, hogyha az érintettek „akarják” és nem rájuk erőltetnek „már megint valamit”.

Ha egy-egy szintet külön kielemezve, adatokat, hozzáállást és véleményeket gyűjtve haladnak, akkor sokkal jobban átlátja a jelenlegi helyzetet és az elérni kívánt állapotokat. Arról nem is beszélve, hogy sokkal könnyebb az újdonságok bevezetése, jelentősebb a közreműködés és garantált a hosszú élettartam. 

Tehát, azt hogy kikkel kell kommunikálnia, kiknek mit szükséges előtérbe helyeznie, azt már azelőtt tudnia kell, hogy magát a tervezgetést megkezdené.

A kommunikációban, írott anyagokban, megszólításban fel is hívhatja a figyelmet arra, hogy a cégen belül mely területen tevékenykedik az éppen adott hallgatóság. A bevezetésben a gyártás, csomagolás, raktározás, kereskedelem részeken dolgozó munkatársakat így köszöntheti: „örülök, hogy közreműködőek ebben a témában, mert jelentősen megkönnyítjük a munkájukhoz kapcsolódó hulladékkezelést, melynek köszönhetően a munkabiztonságuk is növekedni fog ” (a munkatársak pozitívan értékelik, hogyha ők vannak fókuszban, könnyebb lesz a munkájuk és nagyobb biztonságban lesznek. A támogatók hányada jelentősen növekszik, hogyha már eleve így kiemelten szólítják meg őket „közreműködő” és azt érzik, hogy ez nem egy a bőrüket vásárra kitevő intézkedés, hanem ellenkezőleg, értük is történik.

Hogyha részlegvezetőket, döntéshozókat, felső-vezetőket, tulajdonost szólít meg a kommunikációban, akkor „a legjobb döntésed (hogyha közvetlen a kapcsolat és tegeződnek) támogatni, hogy foglalkozzunk a hulladékkezeléssel”. Ezzel Ön bizalmat épít, saját lojalitását és pozitív elismerését növeli a cégen belül. 

 Térjünk ki magára a tervezésre! 

Mit, miért, hogyan?

3 olyan alapvető információ van, amelyet az új hulladékkezelés bevezetése kapcsán a sikeres megvalósításhoz minden résztvevőnek egyértelműen meg kell értenie az Ön bemutató ismertetése alapján:

 

  • Mit kínál neki?
  • Mit kér cserébe?
  • Mit kell tennie?

A válaszoknak nagyon konkrétan szerepelnie kell az ismertetésben – szóban és az írásos anyagban is

Kezdjük azzal,

mit ad Ön?

Nemrégiben egy „komplex szelektív hulladékkezelés és bevétel a hulladékból” megvalósítási munka kapcsán számunkra a legnagyobb probléma nem maga az ideális folyamatok kialakítása és a betanítás a napi gyakorlatban volt, hanem, hogy a vezetőség döntése így lett tálalva: „holnaptól ez lesz! Mindenki csinálja azt, amit a megbízott cég képviselői mondanak”. Pont…. Pont levittek ezzel mindenkit a mínusz 3.-ra, miközben a probléma a földszinten volt, de odáig előbb újra fel kellett minden érintettnek jönnie: a cég munkatársainak, a vezetőknek és nekünk – a megbízott cég képviselőinek- is. A kényszer-tálalás, a „letolom a torkodon” rögtön ellenhatást szült, és ha ott ezt figyelmen kívül hagyva elkezdtük volna rutinból a feladatokat, akkor a projekt megvalósításának a sikertelensége borítékolható lett volna.

 

 

Mi a sikeres projekteket szeretjük, ezért elkezdtük a jelentős ellentábort felszámolni: bemutatkozni, beszélgetni, megismerni az embereket, a munkájukhoz kapcsolódó jelenlegi hulladékkezelési folyamatokat, a problémáikat, és a legfontosabb: a témával kapcsolatos vágyaikat.

Sokszor a jelenleg működő folyamatok között vannak nagyon jók, ezeket meg kell ismerni, el kell ismerni és átemelni a következő projektbe! Az azt kitaláló munkatárs a dicséretnek köszönhetően már rögtön meg is érkezett a közreműködők táborába, és ő lehet a legjobb szövetségesünk: ő ismeri legjobban a folyamatokat, a munkatársakat: ő tudja hozni első kézből a közreműködőket.

A még nagyobb kihívást az jelentette, hogyan szűrjük ki a komolytalan részleg vezetőket, a „hangadókat”, mai zsargonnal az „influencereket” akik nem nyíltan ellenkeztek, hanem látszólag lelkesen támogatták a projektet, de a vezér egyéneket a háttérben „piszkálták” és ott hátráltattak, ahol csak lehetett.

Ehhez Önnek, mint projekt vezetőnek, kérés esetén külön a vezetőségnek is, a személyes konzultáció alkalmával adunk egy „hátramozdító-felismerő térképet”, melynek segítségével a nemkívánatos elemeket ki tudja szűrni! A jó – vagy rossz hír- az, hogy őket el is kell távolítani a projektből, egyébként a megvalósítás %-a a nullához közelít majd. Az Ön stressz szintje ezzel arányosan fölfele növekedne, de ezt mi nem engedjük! A térkép eljuttatja A-ból B-be. Itt a cél, ennyi idő, ezek szükségesek hozzá. A határidőre megvalósuló projekt bevezetése után már csak a még jobb eredményen fogja törni a fejét, és a sok felszabaduló idő, energia és pénzforrások elköltése lesz a probléma.

Beszéltünk már a sikerélményről? Az eufóriáról, amit az okoz, amikor visszatekint és tudja, hogy ezt a hatalmas problémát – a cég hulladék-kérdését – úgy oldotta meg, hogy összességében költséget csökkentettek és egy új bevételi forrással gazdagodnak? Gyakorolja nyugodtan ezt a „kihúzom magam: megcsináltam!” testtartást, hamarosan szüksége lesz rá.

Ha egyszerűen nekiestünk volna és rögtön a folyamatok bevezetését kommunikáljuk, akkor konkrétan kárt okoztunk volna az ügyfélnek. Hát ezért fontos, hogy nagyon pontosan tisztázza a céljait, az érintetteket és a stratégiát.

 

Valamit valamiért

Nézzük az „ár-érték arány” bemutatást a különféle érintettek szemszögéből, Vajon, amit kínál és kér, az minden szempontból egyensúlyban van?

A túl sokat kérünk és a túl sokat adunk is probléma!

Hogyha elbagatellizáljuk az adni kívánt értéket, akkor jelentősen csökkentjük az érzékelt értékét! Ismerős, vagy gyanús legalább, amikor „csak 8990-ért” kínálnak egy 100ezres terméket, és még egy ajándék toronyóra is jár hozzá lánccal?

Viszont alapos gyanúra ad okot! „haha, hol a trükk? Biztosan adni kell még valamit”

 

Ha hiteltelenül kis ellenértéket/cserét kér, akkor inkább ne kérjen semmit!

Az komoly idő és energiapazarlás, míg ezeknek az embereknek magyarázza az egész értelmét és a gyermekeink jövőjét, egy élhetőbb, zöld természetet, a vállalkozás-fejlődését, munkahelyi és jövedelem-biztonságot.  A hallgatóságnak „tiszta sor”, hogy ilyenkor nem a munkatárs a lényeg, nem az, hogy neki jobb legyen, hanem a cégnek kell ez az egész hókusz-pókusz az ISO-hoz, vagy valami kvóta és megrendelés megszerzéséhez. Ráadásul, ahol és ahogy ezt az egészet fogják kommunikálni (értekezlet, weboldal, PR, reklámok), „bevezettük a korszerű hulladékkezelést, megvalósítottuk a cég zöld arculatának kialakítását” pont fordítva fog elsülni: indulnak a kommentek, a rosszindulatú megjegyzések: miért nem inkább fizetésemelést adtak, már megint mennyi pénzt költöttek erre a hülyeségre is.” Ezzel még meg is erősítjük az ellentábort abban, hogy átverni akarjuk őket.

 

 

Megvalósítás!

Mit kell tennie, hogyan tervezzen, hogyan készítse elő és vigye véghez a megvalósítást?

Hogyan kaphatja meg a munkatárs, a vezető, a tulajdonos, amit ebben a projektben ígér neki?

 

 

Ne nézze hülyének, hanem vezesse végig a folyamaton. Mondja el az aktuális érintettnek, hogy mi a tennivalója, mikor, azután mi következik, mi fog történni, meddig fog tartani, és mi lesz a végeredmény. Magabiztosan vág neki a közreműködő, hogyha tudja, hogy miért küzdi át magát a megbeszélésen, az adatgyűjtésen, a felkészítő beszélgetésen, az új eszközök használatának megtanulásán. Munkaidőben lesz, túlórázni kell, fárasztó lesz, mennyi idő, mikor lehet hátradőlni és élvezni?

Most, hogy ezeket tisztáztuk, kezdhetjük a boncolást.

Készen áll?

Lépjen velünk kapcsolatba!